Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

To flert or not to flert?*_

__*Σάββατο σήμερα και παρότι δεν το συνηθίζω -λόγω των αποτυχημένων μου προσπαθειών να βρω ένα μαγαζί απ'το οποίο θα φύγω με καθαρές γόβες και με ακόμα σιδερωμένο φόρεμα- είπα να κάνω μια εξαίρεση για το καθιερωμένο, πλέον, σαν ονομασία "χαλαρό" ποτάκι (ναι.. είναι εκείνο που βγαίνεις κατά τις 12μιση και ποτέ δεν καταφέρνεις να γυρίσεις σπίτι πριν τις 5.00).
      Φτάνοντας επιτέλους Τσιμισκή και προσπαθώντας να αποβάλω από το μυαλό μου το 20λεπτο που μόλις έχασα από τη ζωή μου, πηγαίνοντας τρενάκι την απόσταση ΧΑΝΘ- Πλ.Αριστοτέλους, πατάω το fast forward στο περπάτημά μου, καθώς σκέφτομαι ότι για ακόμα μία φορά οι φίλες μου θα κράζουν εμένα και το αιώνιο μου πρόβλημα που λέγεται "αργοπορία ".
     "Eντάξει, όλα είναι υπό έλεγχο" σκέφτομαι ανακουφισμένη."Τα κορίτσια μάλλον έχουν συμβιβαστεί με το "πρόβλημα" μου και δεν μου λένε τίποτα, το standaki πολύ καλό, η μουσική εξαιρετική και το λευκό-ξηρό- κρασί μου ήδη το χω παραγγείλει".Κι αφού όλα βαίνουν καλώς, και η βραδιά, ευτυχώς, προβλέπεται ίσως όχι και τόσο αναμενόμενη για Σάββατο, αρχίζω το "τσεκάρισμα"...

      Το τοπίο είναι κλασσικό και αναμενόμενο. Καλοντυμένες -και μη- γυναικείες παρουσίες,ενδιαφέρουσες και αδιάφορες ανδρικές παρουσίες -ανάλογα φυσικά με τα προσωπικά γούστα του καθενός-, αδιάκριτες ματιές που φωνάζουν "΄ελα μαζί μου μια νύχτα μόνο" και αμέτρητα σφηνάκια  από το bar να στέλνονται προς διάφορες και άγνωστες κατευθύνσεις.
     Στο ακριβώς διπλανό από μας bar κάθεται μία 5μελής παρέα, χαρακτηριζόμενη από μας ως ''αρκετά '' ενδιαφέρουσα...
    Καθώς είμαστε στη φάση "σκαναρίσματος" του καθένα ξεχωριστά, διακρίνουμε τα βλέμματα τους πάνω μας, -συνοδευόμενα από αυτά τα ύποπτα γελάκια, πού σε κάνουν αμέσως να ψάχνεσαι με τις φίλες σου για το τι μπορεί να σημαίνουν-...
     Η ώρα περνάει με τα βλέμματα να γίνονται εντονότερα και τα γελάκια να αποτελούν πια παρελθόν!Είναι από εκείνες τις στιγμές που αρχίζεις και μετράς λεπτά μέχρι να ρθει να σου μιλήσει ...Τελικά κάπως έτσι έγινε το πράγμα ,μόνο που αντί για αυτούς ,ήρθαν 4 σφηνάκια απο τον barman."Κερασμένα από τα παιδιά απέναντι"  λέει και μας τους δείχνει.. Φοράμε κι εμείς ,λοιπόν, ένα ωραιότατο-sexy χαμόγελο συλλαβίζοντας παράλληλα την λέξη "ευχαριστούμε"  και περιμένουμε την επόμενη κίνηση.
      Κι όμως η κίνηση αυτή δεν έγινε ποτέ, μέχρι και τη στιγμή που είδαμε τα ρολόγια να μας προϊδεάζουν ότι γι ακόμα μια φορά, αν καθόμασταν λίγο ακόμα θα πετυχαίναμε στον δρόμο την αυγή...Αφού πληρώνουμε,αρχίζουμε να μαζεύουμε σιγά σιγά τα πράγματα μας-κοιτώντας πάντα με την άκρη του ματιού πιθανές αντιδράσεις-...Τα βλέμματά τους τέρμα καρφωμένα πάνω μας συνοδευόμενα αυτήν την φορά από διάφορες συζητήσεις στο αυτί!
       Μπερδεμένες με το τι συνέβαινε και ταυτόχρονα ελαφρώς εκνευρισμένες, που η αναμενόμενη κίνηση δεν έγινε ποτέ, φεύγουμε χαιρετώντας τους από μακριά!
       Μπαίνοντας στο αμάξι.. Το σημερινό σκηνικό απασχολεί τις σκέψεις μου και σε συνδυασμό με την περασμένη ώρα (που ενδείκνυται για αναλύσεις-φιλοσοφίες), το ποτό  και το "lose control" απο James που πέτυχα στο radio με κάνει να προβληματιστώ θέτωντας διάφορα ερωτήματα..
       "Που έχει πάει το φλερτ πλέον?"..
       "Τι απέγιναν οι πραγματικοί άντρες που παλαιότερα διεκδικούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν την γυναίκα  που τους ενδιέφερε?"
       "Τι αποτρέπει τους σημερινούς άντρες από το να μπουν στην διαδικασία να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους για μία γυναίκα που πραγματικά τους αρέσει?"

      Η πραγματική  έννοια του φλερτ στις μέρες μας δηλώνει (και μάλιστα  χιλιοαποδεδειγμένα) ανύπαρκτη!... και σίγουρα δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το  κέρασμα ποτού,πέταμα γαρύφαλου και αράδιασμα χιλίων δυο ηλίθιων ατακών που, το αστείο είναι ότι οι άντρες τις θεωρούν και πιασαρικες σε μία γυναίκα!
Το φλερτ πάει..Έφυγε..
Το πήρε κάποιος μαζί του και αρνείται πεισματικά να το γυρίσει πίσω!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης του φλερτ από τη ζωή μας, είναι η επιθυμία-μην πω ανάγκη -κυρίως των γυναικών (συνήθως  κάτι βροχερές  βραδιές του χειμώνα)  να απολαύσουν μία αισθηματική ταινία!Αυτό γιατί? Πολύ απλά τους ΛΕΙΠΕΙ.....

       Οι άντρες πλέον χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

 "Μετριοπαθείς": Όσο περισσότερο δυναμική και εντυπωσιακή είναι μία γυναίκα που θα τον ενδιαφέρει..Τόσο περισσότερο μειώνονται οι πιθανότητες να την πλησιάσει!Άντρες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, δεν φημίζονται και ιδιαίτερα για την αυτοπεποίθησή τους και θεωρούν τον εαυτό τους υποδεέστερο και "λίγο" ώστε να κάνουν μία τέτοια γυναίκα να ανταποκριθεί στο φλερτ τους.Οπότε, προτιμούν να μείνουν στην οπτική τους και μόνο ευχαρίστηση, απογαρεύοντας κάθε είδους προσπάθεια προσέλκυσης της εν λόγω γυναίκας.



"Νάρκισσιστές": Είναι αντικειμενικά  ωραίοι και δυστυχώς το ξέρουν!...
 Οι αξίες τους?
     Η εικόνα τους προς τα έξω, η μόδα, η γοητεία και ομορφιά. Δεν πρόκειται απλώς για το πρότυπο της εποχής μας, ή τον άνθρωπο που προσέχει τον εαυτό του και λιώνει 4ωρα στο γυμναστήριο, κάνει αποτρίχωση ανά 2 βδομάδες (το πολύ), αρνείται να κοιμηθεί χωρίς ενυδατική προσώπου και επενδύει στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά για μια διαταραγμένη προσωπικότητα με μόνιμη την υπερβολική ανάγκη να τον θαυμάζουν οι άλλοι.
    Στην περίπτωση αυτή, τέτοιου είδους άντρες ακόμα και δίπλα τους να κάθεται η γυναίκα πρότυπο γι αυτούς- που θα είναι μίξη από Zizel, Jolie και Belucci- δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτούν σε καμία περίπτωση.Έχουν θέσει τον εαυτό τους τόσο ψηλά, (όπως και τα standarts τους επίσης) ώστε να χουν το θράσος και την απαίτηση να κάνει την πρώτη κίνηση η άλλη.....με χαρακτηριστικό moto τους: "Άμα θέλει ας έρθει εκείνη να μου μιλήσει..Αν πάλι δεν θέλει..δεν έγινε και τίποτα θα έρθει άλλη...Το μαλλί πως είναι?Καλό?"

"Λιγούρια": Το "στυλ" τους, συνήθως, τους προδίδει.Είναι από αυτούς τους τυπάδες ανεξαρτήτως ηλικίας, με τίποτα αξιοπρόσεχτο πάνω τους -εκτός από τα χιλιάδες εκτυφλωτικά strass που στολίζουν την τέρμα κολητή  και πάντα"V" μπλούζα τους-, που περιφέρονται σε κάποιο bar-club, απο δώ κι απο κεί , και που οι barmen τους κοιτάνε με μισό μάτι, μιας και ξέρουν ότι γι ακόμη μία φορά θα αναγκαστούν να πάνε να τους μαζέψουν από κάποια παρέα γυναικών που πιθανώς θα παρενοχλούν .Συνήθως το φλερτ που νομίζουν ότι κάνουν οι εν λόγω "άνδρες" είναι ιδιαίτερα άμεσο ή αλλιώς "χύμα", ώστε σε περίπτωση που φάνε το αναμενόμενο "άκυρο", να μην χάνουν καιρό , ώστε να μπαστακωθούν -χρησιμοποιώντας αυτές τις "χαριτωμένες" και όλο "σάλια" εκφράσεις και ατάκες που  σε ωθούν πολλές φορές να αναγκαστείς να το παίξεις "λεσβία" με την κολλητή σου ή ακόμα χειρότερα να αυτοκτονήσεις επί τόπου - και σε επόμενα θύματα.


{Για να μην γενικεύουμε τα πάντα ..Ομολογουμένως υπάρχουν ακόμα, κάποιες εξαιρέσεις "Ανδρών" με όλη τη σημασία της λέξης, που ξέρουν και φλερτάρουν την γυναίκα που έχουν δίπλα τους με τέτοιο τρόπο , που πολλές φορές και μόνο αυτός αρκεί, για να την προσελκύσουν ...
Αυτές δυστυχώς όμως οι "εξαιρέσεις"   είναι πλέον απογοητευτικά πολύ λίγες!...}



    *** Το φλερτ σήμερα έχει κατά κάποιον τρόπο καταργηθεί, δεν είναι έτσι όπως το ξέραμε στην εποχή των γονιών μας!

       Έχουμε οδηγηθεί ακόμα και στο να κάνουν οι γυναίκες την πρώτη κίνηση και γι΄ αυτό φταίνε και τα δύο φύλα.Οι άντρες είναι πλέον περισσότερο επιφυλακτικοί καθώς οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δυναμικές και πολλές φορές μάλιστα ασυναίσθητα με το ύφος τους απωθούν  τον οποιονδήποτε άνδρα, δείχνοντας του ότι δεν είναι ανοιχτές για νέες γνωριμίες.***


     Έχοντας δημιουργηθεί όλος ο παραπάνω κατακλυσμός σκέψεων στο ημιζαλισμένο μου (από τα 3κρασιά που πρόλαβα και ήπια) μυαλό...Έφτασα σπίτι και έκλεισα την πόρτα στον ερχομό οποιασδήποτε επόμενης σκέψης. 
     Καληνύχτισα την χθεσινή πλέον μέρα.. Έσβησα το φως...και άφησα το παντζούρι ανοιχτό ώστε να με καλημερίσουν τα χρώματα της σημερινής ανατολής του ήλιου!


Και το moto που πάντα χρησιμοποιούσα και θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ μιας και το πιστεύω απόλυτα...

    Όλα για κάποιον λόγο (δεν)γίνονται....
                                                    Ο χρόνος θα το (από)δείξει! 




                                                                                                                        Καλή σας νύχτα*__
                                                                                                                     
                                             
                                                                                                             











  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου